چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۳۷

گامی نو در کاهش آسیب‌های اجتماعی دورود؛

غنی‌سازی منابع کتابخانه‌های دورود با استفاده از ظرفیت ماده ۷۹ آیین نامه اجرایی قانون مجازات اسلامی

دورود

در ادامه روند صدور رای‌های فرهنگی در استان لرستان در چند ماهه اخیر  با استفاده از ظرفیت ماده ۷۹، برای نخستین بار یک رای فرهنگی در شهرستان دورود صادر شد. این اقدام با هدف جایگزین کردن احکام تنبیهی با اقدامات سازنده فرهنگی، به ویژه ترویج کتاب‌خوانی در میان جوانان و کاهش آسیب‌های اجتماعی صورت گرفته است.  

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی لرستان، در ادامه روند صدور رای‌های فرهنگی در استان لرستان در چند ماهه اخیر  با استفاده از ظرفیت ماده ۷۹، برای نخستین بار یک رای فرهنگی در شهرستان دورود صادر شد. این اقدام با هدف جایگزین کردن احکام تنبیهی با اقدامات سازنده فرهنگی، به‌ویژه ترویج کتاب‌خوانی در میان جوانان و کاهش آسیب‌های اجتماعی صورت گرفته است.  

در این راستا الهام برنا؛ مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، بیان کرد: با تعامل سازنده و جلسات تخصصی و کارشناسی با مجموعه دادگستری شهرستان دورود و نظر مساعد ریاست محترم دادگستری و دادستان و قضات در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی و کاهش آسیب‌های اجتماعی و براساس ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی و بهره‌مندی کتابخانه‌ها از جایگزینی احکام فرهنگی، نخستین حکم فرهنگی جایگزین حبس در سال جاری، توسط دادگستری در شهرستان صادر شد.

وی با اعلام جزئیات اجرایی این حکم افزود: بر اساس رای صادره از سوی دادگاه شهرستان دورود، بیش از ۷۰ نسخه کتاب عمومی با ارزش ۴۰۰ میلیون ریال برای کتابخانه‌های عمومی این شهرستان خریداری شد.» وی تاکید کرد: «انتخاب نوع کتاب‌ها کاملاً بر اساس نیازسنجی و تقاضای واقعی اعضای کتابخانه‌های دورود انجام شده است. خوشبختانه بخش عمده‌ای از این کتاب‌ها در حوزه رمان هستند که همواره با استقبال زیاد جوانان و نوجوانان مواجه بوده است. این مجموعه کتاب پس از دریافت، فرآیند آماده‌سازی را طی کرده و به زودی در قفسه‌های کتابخانه‌های عمومی شهرستان در اختیار عموم علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

الهام برنا در ادامه تصریح کرد: ما در سال گذشته نیز در شهر خرم‌آباد با بهره‌گیری از این ماده قانونی، موفق به استفاده از چندین حکم جایگزین حبس و خرید کتاب برای کتابخانه‌های عمومی شدیم. این اقدامات نه تنها به غنی‌سازی منابع کتابخانه‌ای کمک شایانی کرده، بلکه پیامی مثبت مبنی بر تغییر نگرش جامعه نسبت به فرهنگ‌سازی و جایگزینی آموزش و فرهنگ با تنبیهات صرف، به جامعه منتقل می‌کند.

در پایان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان ضمن تشکر ویژه از همکاری صمیمانه مجموعه دادگستری شهرستان دورود و پیگیری‌های دلسوزانه رئیس اداره کتابخانه‌های این شهرستان، ابراز امیدواری کرد که با تداوم این روند، شاهد گسترش روزافزون فرهنگ کتاب‌خوانی و رونق هرچه بیشتر کتابخانه‌های عمومی در سطح استان باشیم.